|   15:07:40
דלג
  עידן יוסף  
מועדון VIP
להצטרפות הקלק כאן
בימה חופשית ב-News1
בעלי מקצועות חופשיים מוזמנים להעביר אלינו לפרסום מאמרים, מידע בעל ערך חדשותי, חוות דעת מקצועיות בתחומים משפט, כלכלה, שוק ההון, ממשל, תקשורת ועוד, וכן כתבי טענות בהליכים בבית המשפט.
דוא"ל: vip@news1.co.il
כתבות מקודמות
כתיבת המומחים
אפל ווטש: מהפכת הטכנולוגיה על פרק כף ידך
קבוצת ירדן
כיצד להכין בבית שייקים מיין

פייסבוק תסביר מדוע מחקה לכם את הפרופיל

נציגת הרשת החברתית: בעלי הפרופילים יזכו גם לאפשרות להגיש ערעור מפורט מנגד השיבה קטלר כי "כללי הקהילה לפיהם אנחנו פועלים חשופים, נבהיר אותם באמצעות פוסטים" מקלב הורה לחברה להעביר נתונים לגבי הסרת פרופילים בישראל
26/06/2017  |   עידן יוסף   |   חדשות   |   כנסת 20   |   תגובות
[צילום: דוברות הכנסת]

ועדת המדע והטכנולוגיה קיימה (יום ב', 26.6.17) דיון מהיר בנושא 'חשיפת כללי הצנזורה של פייסבוק'. יוזמת הדיון, ח"כ רויטל סויד (המחנה הציוני) פתחה את הדיון: "כל פעם מחדש אנחנו מגיעים לדיונים עם אותם אנשים שמביעים דאגה ומנסים ליצור כללים במקום שיש בו כללים לכאורה, אך אין בו כללים וזו הרשת החברתית. נחשפו לאחרונה דרך התקשורת למסמכים הצנזורה של חברת פייסבוק, שמדיניותה איננה חשופה לציבור, איננה עקבית ולא תמיד נמצאת בהלימה לכללים שהיא מצנזרת, שלעיתים תכני אלימות ומין לא מוסרים, לכן ביקשתי לקיים את הדיון כדי שאחת ולתמיד נדע מה הכללי צנזורה של פייסובק. בנוסף הדיון מבקש פעם אחת ולתמיד שנהיה מסוגלים לייצר דיאלוג עם הרשת החברתית הזו שהיא מעצמה ולא ניתקל בחומה, המצב כיום הוא כמו שנחייה במדינה ולא נדע מה חוקיה".

יו"ר הוועדה, ח"כ אורי מקלב: "ברשתות החברתיות אין עד היום כללים, יש מיליארד משתמשים בפייסבוק מדי יום ו-2 מיליארד דעות. אנחנו רוצים ליהנות מהכל, שיהיה חופשי ושאיש לא יגיד לנו מה לעשות ואם יהיו מגבלות אנחנו מיד נתקומם, מצד שני אנחנו רוצים פיקוח והסרה, תלוי באיזה צד אנחנו באותו רגע. לכן אנחנו מבקשים להבין אם יש מדיניות מהי ומי קובע את המדיניות, יש איזו מועצת חכמי פייסבוק? יש שם אנשי רוח, אקדמיה, אנשי ציבור? מי קובע את המדיניות? אנחנו מבקשים מדיניות ישראלית, אבל אם יש הכחשת שואה אנחנו מבקשים שיהיו גם אמות מידה עולמיים. יש פה שאלות כבדות משקל ואנחנו מבקשים לדעת מה האחריות של מתווכי הרשת, צריך לקבוע כללים, להקים מסגרת, גם אם מאוד רחבה, אנחנו מבקשים לדעת אותה, לשקף אותה, למדוד אם היא שוויונית, אם היא לא מפלה. שקיפות היא המפתח".

ד"ר תהילה שוורץ אלטשולר, המכון הישראלי לדמוקרטיה: "מדינה אחת לא יכולה להתמודד עם האופי הבינ"ל של הרשתות. המדינה מנסה להרחיב את הסמכויות שלה ולשלוט עלינו כל הזמן. זה בולט בחוק להסרת תכנים ברשת האינטרנט המכונה 'חוק הפייסבוק', אם מה שאכפת למדינה זה טרור אז שתגדיר טרור אבל בתוך החוק מוכנסים נושאים נוספים. אומרת שרת המשפטים ש-80 אחוז מהבקשות של המדינה להסרה מבוצעות, בחוק המדינה מנסה לאפשר לה יותר מרחב פעולה, אולי ב-20 אחוז המדינה טיפה הגזימה ולא צריך להסיר. הדבר הזה צריך להיות מול עיננו. הכנסת צריכה לדרוש מאנשי אכיפת החוק את כל הפוסטים שהמדינה ביקשה שיסירו ולבחון אותם, כמה ולמה, את זה המדינה לא מסכימה לתת. בואו נבקש קודם שקיפות ממי שמסתיר מאיתנו תכנים".

נעם כץ, סמנכ"ל תקשורת והסברה, משרד החוץ: "האחריות לא נמצאת בידי הקהילות, הן לא חשופות לשנאה נגדן. אוהבי חתולים מקבלים חומר על אוהבי חתולים ושונאי מהגרים מקבלים חומר אחר. יש אחריות לחברות האלה. אנחנו נמצאים בתהליך של הסתרה והסמכות בסופו של דבר היא של מדינה. צריכה להיות מוטלת אחריות על ספקים. אנחנו מצפים שלכל חברת תוכן יהיו כללים. יש טעם לפגם שאנחנו קוראים בגרדיאן על הכללים ואנחנו לא חלק משיח לגביהם".

עו"ד יהונתן קלינגר, התנועה לזכויות דיגיטליות: "אני שומע ויכוח בין שני צנזורים - מדינה שרוצה לצנזר עם כללים שלא פורסמו לבין תאגיד שמפעיל מדיניות עלומה. לא נוכל לטפל בבעיה ספציפית באמצעות חקיקה, כי כל חוק שיכתבו על פייסבוק ישפיע על כלל המשק השאלה איך יושפעו פלטפורמות קטנות, ואני כבלוגר. אם יש בעיה ספציפית צריך לטפל בה ולהגיע להסדרים אחרים. לי יש בעיה שכללי הצנזורה של הפרקליטות שמבקשת להסיר תכנים לא חשופים. זה גורם לפגיעה בחופש הביטוי שלנו כאזרחים, פגיעה לא פחות חשובה מפגיעה בשם טוב. במקום לומר לרשתות לחסום פחות אנחנו מעודדים אותן".

ח"כ דב חנין (הרשימה המשותפת): "העולם המשפטי שלנו מכיל מאות שנים של מאבק על חופש ביטוי מול השלטון, אנחנו חיים בחברה ליברלית יחסית בזכות המאבק הזה. ברוב המקרים העמדות של השלטון היו מקובלות על מרבית החברה. המדיניות של פייסבוק לקבוע מה ראוי ומה לא ראוי, היא מדיניות שלא נעשתה בדיון פתוח, שהציבור כולל ציבור משתתפי פייסבוק לא יכלו להשתתף בה. צריך לעמוד לצד חופש הביטוי מול התאגידים כמו שאנחנו ניצבים לצד חופש הביטוי מול השלטון".

ג'ורדנה קטלר, מנהלת מדיניות פייסבוק ישראל: "רוב הכללים מפורסמים במסמך המדיניות שלנו באתר. יש את כללי הקהילה שלנו, אין מספיק מודעות לכללים הללו הקהילה ואנחנו חושבים על דרכים להנגיש אותם לישראלים. התחלנו לעשות זאת באמצעות פוסטים ונמשיך בכך. אתם אומרים שאנחנו עושים רק דברים בלחץ ציבורי אבל זו הדרך שלנו להבין מה טוב ומה לא טוב ואיך לשפר. לפני שבועיים הוצאנו תוכן תחת הכותרת "שאלות קשות" באתר שלנו, זו הדרך שלנו להיות יותר שקופים".

ח"כ סויד: "במסמכים שנחשפו בגרדיאן עלה שיש כללי צנזורה שאנחנו לא חשופים להם".

קטלר: "מה שנחשף בגרדיאן זה חלק מהחומרים שמקבלים העובדים בהכשרה שלהם, זו לא התמונה המלאה. רואים שם איך אנחנו מתייחסים ברצינות לכל פוסט וכמה אנחנו רוצים לשמור על הקהילה שלנו. יש הרבה חשיבה איך ניישם את מה שיש שם. בכל חוק צריך פרשנות, הצוות שלנו רואה כל פוסט וצריך לראות אם זה פוגע בקהילה או לא. מי שהדליף הדליף חלק, אנחנו גם לא רוצים לחשוף דבר כזה כדי שהוא לא ינוצל לרעה על-ידי גורמים שליליים".

הדיון עסק בחלקו גם במדיניות ההסרה של פרופילים ועמודים מצד פייסבוק.

עו"ד אלי נח: "לפני חצי שנה פייסבוק חסמה אותי אישית בלי שום סיבה. בחיים לא כתבתי מילים שעוללים להעלות התרעה. קמתי בבוקר ואמרו לי שאני חסום, התבקשתי ללחוץ על כפתור לערער, עשיתי זאת והשיבו לי שבדקו את בקשתי והיא נדחתה ואני מחוק. אני לא יכול לזהות בין אלפי פוסטים שהעלתי ב-7 שנים מה לא היה בסדר, תעירו לי, תגידו לי מה היה הפוסט הלא נכון, אמחוק אותו, אתם תמחקו, שיציבו אדם אחד שיסביר לי מה לא עשיתי נכון".

דורי בן-ישראל, שדלן ובעלי בלוג 'המזבלה': "בגלל שפייסבוק מעלימה עין מתכנים אנשים מתים. אנשים יוצאים לפיגועים בגלל סטטוסים בפייסבוק, היא לא מסירה את זה מהסיבה הפשוטה שכסף הוא מעל חיי בנאדם מבחינתה. פיסבוק סירבה להלחם בקרטלי הסמים בברזיל ופייסבוק עצרה את נציגה במדינה, ככה צריך לנהוג אתם".

קטלר: "הסיבה שאין נימוק היא בשל כמות הדיווחים המגיעים אלינו והעומס, אבל אנחנו עובדים על זה. אנחנו עובדים על זה שלאנשים יהיה יותר מקום לערער בצורה מפורטת ושיובן להם מה הם לא עשו נכון. שמי שיוסר יקבל הסבר - זה היה בשל עירום, בשל שטנה וכדומה. אבל לא ניתן לעשות את הכל יחד, אנחנו עובדים על זה".

היו"ר מקלב: כמה פרופילים אישים חסמתם בארץ?

קטלר: "אין לי את מספרים האלה לצערי".

מקלב: "כחלק מהמסקנות נבקש לדעת כמה הסרות היו בישראל ומה הסיבות להן".

קוטלר הסבירה כי כוח האדם שעוסק בהסרת תכנים מונה אלפי אנשים בעולם וכי "יש גם דוברי עברית ישראלים שבודקים את הפוסטים בישראל. יש גם טעויות, אנחנו מדברים איתם כדי להבין למה קרה ואיך קרה, רוצים לשפר את מערכת הדיווחים".

סויד: "אנחנו יכולים להסכים שפה בארץ נדע בדיוק מה כללים שאתם פועלים להסרה ולצנזורה, ושמעתה אדם שיסירו את העמוד שלו יוכל לערעור ולקבל תשובה ברורה".

קטלר: "יש את כללי הקהילה והם חשופים לכולם. לגבי ההסרה אני לא יודעת לומר מתי, זה בעבודה".

ח"כ מקלב סיכם את הדיון: "יש פה כמה וכמה דעות אך יש כמה דברים שצריכים להיות בסיסים - פייסבוק אינה וגם לא רואה עצמה כגוף שהכללים לא חלים עליו, בנוסף בסופו של דבר הדברים צריכים להיות שקופים, ברורים, שיוונים. שנבין מי קובע, איך קובעים. הכללים צריכים להיות ברורים ומתומצתים. הציפייה שלנו מפייסבוק היא להתכנס לשם ואנחנו מצפים לשמוע כיצד. בנוסף נבקש לקבל את נתוני ההסרה של פרופילים ועמודים ונבקש התייחסות מהירה וברורה יותר לפגיעה במשתמשים".

תאריך:  26/06/2017   |   עודכן:  26/06/2017
עידן יוסף
+נבחנת מניעת העסקת חשודים בעבירות מין
23:43 26/06/17  |  איציק וולף   |   לרשימה המלאה
המשטרה הודיעה כי היא בוחנת את האפשרות למניעת מתן תעודת יושר למי שחשודים בלבד בעבירות מין  ▪  משרד המשפטים בוחן התרעה על עברייני מין בפני מוסדות חינוך משלב הגשת כתב האישום ועוד לפני הרשעה
([צילום: פלאש 90])
+תוארך הסדרת יחסי הגומלין המשפטיים בין ישראל לאיו"ש
23:01 26/06/17  |  
מליאת הכנסת אישרה סופית את הצעת החוק להארכת תוקפן של תקנות שעת חירום (יהודה והשומרון - שיפוט בעבירות ועזרה משפטית), התשע"ז-2017. התקנות מסדירות את יחסי הגומלין המשפטיים בין ישראל לבין אזורי יהודה ושומרון, לרבות הסדרים בדבר העזרה המשפטית בין ישראל לרשות הפלסטינית, והן מוארכות מזמן לזמן, בחקיקה ראשית. יוארך תוקפן של תקנות שעת חרום, על מנת לאפשר את המשך יחסי הגומלין המשפטיים בין ישראל לבין אזורי יהודה ושומרון.

+אושר סופית: עולים יקבלו דרכון ולא תעודת מעבר
22:56 26/06/17  |  איציק וולף   |   לרשימה המלאה
מליאת הכנסת אישרה בקריאה שנייה ושלישית תיקון לחוק הדרכונים שלפיו לא יוכל שר הפנים למנוע מתן דרכון לעולה חדש שקיבל אזרחות ישראלית מכוח חוק השבות רק משום שטרם השתקע בישראל
([צילום: פלאש 90])
+אושר מדרג ענישה חדש בעברת נהיגה בגילופין
20:58 26/06/17  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה
ועדת הכלכלה אישרה עקרונית מדרג ענישה חדש בעבירות נהיגה בהשפעת אלכוהול והשאירה על-כנה את הענישה על שימוש בסמים  ▪  כבל: "לא מקלים על מי שינהג בהשפעת סמים"  ▪  אושר להרחיב את שיקול הדעת של בתי המשפט להקל בעונש המינימום המוטל במקרה של נהיגה בהשפעת סמים
([צילום: מד"א])
+כחלון שתק בעניין, וגפני החזיר באותה מטבע
20:48 26/06/17  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה
נוכח הימנעות שר האוצר מהבעת עמדה בעניין העלאת גיל הפרישה, ועדת הכספים דחתה את העלאת גיל הפרישה לנשים עד 1 בינואר 2018  ▪  עד אז יגבש צוות חברי כנסת מוועדת הכספים מתווה מוסכם יחד עם אנשי האוצר למניעת פגיעה בנשים במקצועות שוחקים או בנשים שיצאו ממעגל העבודה עוד לפני גיל 62
(גפני וכחלון [צילום ארכיון: יצחק הררי/פלאש 90])
+עולה חדש יקבל דרכון עם עלייתו לארץ ולא יקבל תעודת מעבר
20:33 26/06/17  |  
מליאת הכנסת אישרה סופית את הצעת חוק הדרכונים (תיקון מס' 9), התשע"ז-2017. על פי החוק, שר הפנים לא יוכל לסרב לבקשתו של עולה, אשר הוענקה לו אזרחות מכוח חוק השבות, לקבל דרכון ראשון רק משום שטרם השתקע בישראל. התיקון ייכנס לתוקף בחלוף 30 ימים מיום פרסומו, ויחול גם לעניין מי שקיבל את אזרחותו לפני תחילתו.
+סל שירותים יוענק לשוהות במקלט לנשים מוכות
20:31 26/06/17  |  
מליאת הכנסת אישרה בקריאה שנייה ושלישית את הצעת חוק שירותי רווחה (מענק הסתגלות לנשים ששהו במקלט לנשים מוכות) (תיקון מס' 2), התשע"ז-2017. לאישה ששהתה במקלט לנשים מוכות 60 ימים לפחות, או שהתה בדירת מעבר שישה חודשים לפחות, יוענק סל שירותים שיכלול, בין היתר, ליווי על ידי עובד סוציאלי וסיוע במיצוי זכויות, וכן ליווי תעסוקתי, זאת במטרה לסייע לה במעבר לניהול חיים עצמאיים. אישה ששהתה במקלט לנשים מוכות תהיה זכאית שתבחן זכאותה לטיפול ולשיקום במסגרת חוץ ביתית, ובכלל זה בדירת מעבר. כמו כן נקבעה הגנה על כספי מענק ההסתגלות ששולמו לאישה, כך שיהיו מוגנים מפני העברה, ערבות, שיעבוד או עיקול. ח"כ זהבה גלאון יוזמת הצעת החוק הודתה לשר האוצר משה כחלון שהקצה להצעת החוק הזו 10 מיליון שקלים, והוסיפה: "זה חוק מורכב ונציגי המשרדים הגיעו לוועדה ואמרו שהתחולה שלו תהיה רק בעוד שנתיים. יו"ר ועדת העבודה אלי אלאלוף אמר שזה לא יקום ולא יהיה, וקבע שהיא תיכנס לתוקף בתוך חצי שנה, תוך ששהוא מורה לכולם לעמוד בזמנים.
+בקריאה ראשונה: הסוף למסחר באופציות בינאריות
20:26 26/06/17  |  
מליאת הכנסת אישרה בקריאה ראשונה את הצעת חוק ניירות ערך (תיקון מס' 64), התשע"ז-2017. מוצע בו לתקן את חוק ניירות ערך, ולקבוע איסור מפורש על מסחר באופציות בינאריות בזירת סוחר, וזאת בין אם הזירה פונה ללקוחות בישראל ובין אם היא פונה ללקוחות מחוץ לישראל. כמו כן, מוצע להעניק לרשות לניירות ערך בהקשר זה סמכויות אכיפה גם בנוגע לפעילותן של זירות הסוחר המנוהלות בישראל אך פונות ללקוחות מחוץ לישראל. עוד מוצע לקבוע כי הצעת מכשיר פיננסי מסוג אופציה בינארית או סוג אחר שיקבע שר האוצר, תהווה עבירת מקור לפי חוק איסור הלבנת הון, התש"ס-2000 וזאת נוכח המאפיינים העברייניים שעשויים להתלוות לתעשייה זו.
+זיהוי מאוחר של סם אונס ייעשה בשיער
20:25 26/06/17  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה
משרד הבריאות: "בתוך שלוש שנים - שלוש בדיקות שיער לזיהוי סם אונס"
([צילום: AP])
+בקריאה ראשונה: תלמיד במוסד להשכלה גבוהה או ישיבה יוכל לקבל קצבת שארים
20:12 26/06/17  |  
מליאת הכנסת אישרה בקריאה ראשונה את הצעת חוק הביטוח הלאומי (תיקון מס' 195) (הרחבת ההגדרה "ילד" לעניין ביטוח נפגעי עבודה), התשע"ז-2017 של חבר הכנסת משה גפני וקבוצת חברי כנסת. תלמיד במוסד להשכלה גבוהה או ישיבה יוכל לקבל קצבת שארים.
+בקריאה ראשונה: נפגעי עבירות מין יזכו לליווי וסיוע בהליך הפלילי
20:08 26/06/17  |  
הצעת חוק הסיוע המשפטי (תיקון מס' 19) (ליווי, ייעוץ וסיוע לנפגעי עבירות מין בהליך הפלילי), התשע"ז-2017 (קריאה ראשונה) - של חברות הכנסת שולי מועלם-רפאלי, מרב מיכאלי ואורלי לוי אבקסיס אושרה בקריאה ראשונה. מוצע בה ייצוג, ליווי וסיוע לנפגעים בהליך הפלילי. הצעת החוק מבקשת להעניק סיוע ליווי וייצוג משפטי לנפגע לאחר שרשויות אכיפת החוק יחליטו על הגשת כתב אישום נגד הפוגע. זאת הפעם הראשונה שיש הכרה בסיוע משפטי בחוק ללא מבחן כלכלי.
+קנס חריף למעסיק שיפגע בזכויות מהגר עבודה
18:51 26/06/17  |     |   לרשימה המלאה

+רשות מקומית תוסמך לביצוע תפקידים של רשות הרישוי
17:55 26/06/17  |  
מליאת הכנסת אישרה בקריאה ראשונה הצעת חוק לתיקון פקודת התעבורה (מס' 119), התשע"ז-2017. מוצע בה לקבוע כי שר התחבורה והבטיחות בדרכים, בהסכמת שר הפנים, יהיה רשאי להסמיך רשות מקומית לבצע תפקידים הניתנים לרשות הרישוי לעניין רישיון רכב, רישום רכב ורישיון נהיגה.
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
תגיות  / עוקבים מי ומי בפרשה - לקבלת רשימות חדשות עם הופעתן
 אבי דיכטר / Avi Dicter   אביגדור (איווט) ליברמן / Avigdor  Liberman   אברהם נגוסה / Avraham Neguise   אוסאמה סעדי / Osama Saadi   אופיר אקוניס / Ofir Akunis   אורי מקלב / Uri Maklev   אורי יהודה אריאל / Uri Yehuda  Ariel   אורלי לוי-אבקסיס / Orly Levi-Abekasis   אורן חזן / Oren Hazan   אחמד טיבי / Ahmad  Tibi   איוב קרא / Ayoob Kara   איילת נחמיאס-ורבין / Ayelet Nahmias-Verbin   איילת שקד / Ayelet Shaked   איימן עודה / Eiman Ode   אילן גילאון / Ilan Gilon   איתן ברושי / Eitan Broshi   איתן כבל / Eitan Cabel   אכרם חסון / Akram Hasson   אלון שוסטר / Schuster Alon   אלי אלאלוף / Eli Alaluf   אלי כהן / Eli Cohen   אליהו בן-דהן / Eliyahu Ben-Dahan   אלעזר שטרן / Elazar Shtern   אמיר אוחנה / Amir Ohana   אראל מרגלית / Erel Margalit   אריה מכלוף דרעי / Aryeh  Machluf Deri   באסל גטאס / Basel  Ghattas   בג"צ קול העם   בנימין נתניהו / Benjamin  Netanyahu   גילה גמליאל / Gila  Gamliel   גלעד מנשה ארדן / Gilad  Erdan   ג'מאל זחאלקה / Jamal  Zahalka   דב חנין / Dov Hanin   דני עטר / Danielle Attar    דני בן יוסף דנון / Dani Danon   המחנה הציוני / Hamachane Hzioni   זאב אלקין / Ze'ev Elkin   זאב בנימין בגין / Ze'ev Binyamin Begin   זוהיר בהלול / Zohir Bahalul   ז'קי לוי / jackie Levy   חופש הביטוי   חיים ילין / Haim Yalin   חיים כץ / Haim Katz   חיליק (יחיאל) בר / Yehiel Bar   חמד עמאר / Hamad Amar   חנין זועבי / Haneen  Zoabi   טלי פלוסקוב / Tali  Ploskov   יאיר לפיד / Yair  Lapid   יגאל גואטה / Igal  Guetta   יהודה גליק / Yehuda Glick   יואב בן-צור / Yoav Ben-Tzur   יואב גלנט / Yoav Galant   יואב קיש / Yoav Kish   יואל חסון / Yoel Hason   יואל (יולי) אדלשטיין / Yoel Edlshtein   יואל קוסטנטין רזבוזוב / Yoel Konstantine  Razvozov   יוליה  מלינובסקי / Yuliya Melinovsky   יוסף גריף / Yosef Garif   יוסף תיסיר ג'בארין / Yousef Taysir Jabareen    ינון מגל / Yinon  Magal   יעל גרמן / Yael  German   יעל כהן-פארן / Yael  Cohen Paran   יעקב ליצמן / Yaakov Litzman   יעקב מרגי / yaakov Margi   יעקב פרי / Yaakov  Perry   יפעת שאשא-ביטון / Yifat  Shasha-Biton   יצחק כהן / Yitzhak  Cohen   יצחק (איציק) שמולי / Itzik  Shmuli   ירון מזוז / Yaron Mazuz   יריב לוין / Yariv Levin   ישראל אייכלר / Yisrael  Eichler   ישראל כץ / Israel  Katz   מאיר כהן / Meir  Cohen   מאיר פרוש / Meir Porush   מייקל אורן / Michael Oren   מיכאל  מלכיאלי / Michael Malkieli   מיכל בירן / Michal Biran   מיכל רוזין / Michal Rozin   מיקי לוי / Mickey  Levy   מירב בן-ארי / Meirav  Ben-Ari   מירי  רגב / Miri Regev   מכלוף מיקי זוהר / Miki Zohar   מנואל טרכטנברג / Manuel Trajtenberg   מרב מיכאלי / Merav  Michaeli   מרדכי (מוטי) יוגב / Mordhay  Yogev   משה גפני / Moshe Gafni   משה כחלון / Moshe Kahlon   משה (בּוֹגי) יַעלון / Moshe  Ya'alon    משולם נהרי / Meshulam Nahari   נאוה בוקר / Nava Boker   נורית קורן / Nurit Koren   נחמן שי   ניסן סלומינסקי / Nissan Slomiansky   נפתלי בנט / Naftali  Bennett   סילבן שלום / Silvan  Shalom   סעיד  אלחרומי / Said Elharumi   סתיו שפיר / Stav Shafir   עאידה  תומא-סלימאן / Aida  Touma-Suleiman   עבד אל-חכים חאג' יחיא / Abd al-Hakim  Hajj Yahya   עבדאללה אבו-מערוף / Abdullah  Abu Ma'aruf   עודד פורר / Oded Forer   עיסאווי פריג' / Issawi Frej   עליזה לביא / Aliza Lavi   עמיר ארמונד פרץ / Amir  Peretz   עמר בר-לב / Omer  Bar-Lev   עפר שלח / Ofer  Shelah   פנינה תמנו-שטה / Pnina Tameno-Shete   ציפי חוטובלי / Tzipi  Hotovely   ציפי לבני (שפיצר) / Tzipi  Livni   קארין אלהרר / Karin  Elharar   קסניה סבטלובה / Ksenia Svetlova   רוברט אילטוב / Robert Ilatov   רויטל סויד / Revital Swid   רועי פולקמן / Roei Folkman   רחל עזריה / Rachel  Azaria   שולי מועלם-רפאלי / Shuli  Mualem-Refaeli    שי  פירון / Shai  Piron   שלי רחל יחימוביץ' / Shelly  Yachimovich   שרון גל / Sharon Gal   שרן השכל / Sharren Haskel   תמר זנדברג / Tamar Zandberg 
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
פייסבוק תסביר מדוע מחקה לכם את הפרופיל
תגובות  [ 0 ] מוצגות   [ 0 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
תגובות בפייסבוק
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות   /  כנסת 20
בדיון דחוף של ועדת העבודה, הרווחה והבריאות של הכנסת, אשר עסק בפיטורים הצפויים של 250 עובדים סוציאליים המטפלים בקשישים, הסכימו משרדי האוצר והרווחה, המוסד לביטוח לאומי והמרכז לשלטון מקומי, לבקשתה של מ"מ יו"ר הוועדה, ח"כ טלי פלוסקוב), לפתוח במשא-ומתן אינטנסיבי בן 3 שבועות לצורך מציאת פתרון לסוגיה. לדרישת ח"כ פלוסקוב, בפרק הזמן הזה לא יוצאו מכתבי פיטורים לעובדים הסוציאליים, והעובדים לא יפתחו בשביתה, אשר אמורה הייתה להיכנס לתוקף ביום שלישי הבא (4.7).
26/06/2017  |  מירב ארד  |   חדשות
ועדת השרים לחקיקה תומכת (יום א', 26.6.17) בתיקון לחוק החברות הממשלתיות, בעניין תנאי כשירות לדירקטור מטעם המדינה בחברה ממשלתית, המכונה בקיצור "חוק הדירקטורים, ובלשון מתנגדיו "חוק הג'ובים".
26/06/2017  |  עידן יוסף  |   חדשות
ועדת השרים לענייני חקיקה אישרה (יום א', 25.6.17) הצעת חוק, שלפיה יוכלו מובטלים לדחות בשלושה חודשים את הפירעון החודשי של הלוואות (=משכנתאות) בנקאיות, שנטלו כדי לרכוש דירה. המובטלים יוכלו לקבל ארבע דחיות של שלושה חודשים, אך לא רצופות.
26/06/2017  |  אלעזר לוין  |   חדשות
הוועדה לפניות הציבור קיימה (יום ה', 22.6.17) דיון טעון בפניות בנושא זכאות לטיפולים פארה-רפואיים עבור בוגרים מעל גיל 21 עם מוגבלות קשה. מפניות שהתקבלו בוועדה עולה כי קיים פער בין היקף הטיפולים הפארה-רפואיים שלו זכאים ילדים וצעירים עם מוגבלות מגיל 3 עד 21 לבין היקף הטיפולים לו זכאים מבוגרים עם מוגבלות מעל גיל 21 הן במספר הטיפולים והן בסוג הטיפולים שבוגרים עם מוגבלות יכולים לבחור ביניהם. עוד נטען כי משפחות המתגוררות בפריפריה ובהן אדם בוגר עם מוגבלות אשר אינו נמצא במסגרת טיפולית או סיעודית, אינן מקבלות טיפולים אלו בקהילה או באמצעות קופת החולים. כמו"כ ילדים המאובחנים עם אוטיזם מתחת לגיל 18 זכאים על-פי חוק ביטוח בריאות ממלכתי לשלושה טיפולים שבועיים במקצועות הבריאות, כאשר ילדים מתחת לגיל 7 זכאים ל-14 שעות טיפול בשבוע. זכאותם של אנשים עם אוטיזם לטיפולים במקצועות הבריאות מפסיקה בהגיעם לגיל 18, על-אף שהצורך בטיפולים אלה אינו פוחת, ולפעמים אף גובר.
22/06/2017  |  מירב ארד  |   חדשות
ועדת העבודה אישרה (יום ד', 21.6.17) את תקנות הנגישות לתחבורה ציבורית בין-עירונית. התקנות, מתוקף חוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות, עוסקות בנגישות חושית של תחבורה ציבורית. את הישיבה ניהל ח"כ אילן גילאון.
21/06/2017  |  עידן יוסף  |   חדשות
בלוגרים
דעות  |  כתבות  |  תחקירים  |  לרשימת הכותבים
בצלאל סמוטריץ'
בצלאל סמוטריץ'
הרבה זמן כבר לא חוויתי פער גדול כל כך בין המציאות לסיקור המעוות שלה בתקשורת הישראלית    צר לי לקלקל למחרחרי הריב והמחלוקת, אבל מה לעשות, פשוט הייתי שם וזה היה הרבה פחות דרמטי...
איתמר לוין
איתמר לוין
עם חיוך תמידי והמון סבלנות ואנושיות, חוי טוקר מנהלת בנינוחות דיוני חדלות פרעון - אם כי לעיתים תכונות אלו גורמות לה לאפשר לעורכי דין להאריך מדי ואף לנהל שיחות ממש מתחת לדוכן
דן מרגלית
דן מרגלית
לאחר 170 ימי המלחמה, לא נסכים עוד שנכדינו ונכדותינו ישלמו בדמים אלה או בדמים אלה את מחיר הטפילות של החרדים
לרשימות נוספות  |  לבימה חופשית  |  לרשימת הכותבים
הרשמה לניוזלטר
הרשמה ל-SMS
ברחבי הרשת / פרסומת
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 מחלקה ראשונה :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
מו"ל ועורך: יואב יצחק © כל הזכויות שמורות     |    שיווק ופרסום ב News1     |     RSS
כתובת: רח' חיים זכאי 3 פתח תקוה 4977682 טל: 03-9345666 פקס מערכת: 03-9345660 דואל: New@News1.co.il